POPKOOR DIJKSOUND

WIE ZIJN WIJ?

Popkoor Dijksound is een gezellig, enthousiast en goed popkoor uit Eemnes. Een popkoor met pit!

Het logo met de koe representeert ons boerendorp Eemnes, waar het allemaal in februari 1996 is begonnen. Inmiddels hebben wij ongeveer 55 leden. Wat ons onderscheidt van andere popkoren, is dat wij altijd zes-stemmig (en soms zelfs zeven-stemmig!) zingen. Om dat goed en met een volle klank te kunnen doen, hebben we 6 stemgroepen met ieder zo’n 10 leden. Zo klinken al onze nummers solide en harmonieus. Deze stemgroepen zijn: sopranen 1 en 2, alten 1 en 2, tenoren en bassen.

Naast zingen staat een goede sfeer hoog in het vaandel. We willen als koor het beste uit onszelf en elkaar halen. Wij zingen popmuziek van vroeger en nu, van rock tot ballad en alles daartussen. Met ons enthousiasme weten we de nummers door het publiek te laten meebeleven. Op de pagina Repertoire vind je meer informatie over onze muziekkeuze. Veel nummers die Dijksound zingt, hebben een speciaal arrangement. Regelmatig zijn deze prachtige arrangementen speciaal voor Dijksound gemaakt door onze dirigent Olaf Windey.

Bewegen bij de nummers doen we ook! Door de verschillende kooreografieën, speciaal gemaakt voor Dijksound, krijgt elk nummer een unieke uitstraling.

Benieuwd geworden naar ons? Kijk dan ook eens op de pagina foto’s en filmpjes! Hou je van zingen met een (eenvoudige, maar toffe) kooreografie? Dan ben je bij Popkoor Dijksound aan het goede adres!

 

 

ttps://goois-openluchttheater.nl/

Dijksound is in 2023 nog te horen op 24 september in Het Openlucht theater in Eemnes en tijdens de uitreiking van de Koeientrofee op 29 september in Het Huis van Eemnes.
24 september is een middagconcert waar wij twee blokken zingen. Tussendoor staat Jarno Kint op het podium waar hij een kijkje geeft in zijn leven vol knotsgekke capriolen. Neem een gevulde picknickmand mee en geniet op deze mooie locatie van een ontspannen middag.  Kijk op de website van het Goois Openluchttheater voor meer informatie of klik op de afbeelding hieronder.

Dit zijn de 6 stemgroepen van Dijksound. Klik op de knoppen om nader kennis te maken.

 • Ik vond het een superleuk optreden in Singer.


  Isa Putters

 • Wat zingen die gasten lekker zeg.


  Pim de groot

 • Bedankt voor het mooie concert! Wat zijn jullie gegroeid! Geweldig.


  Bezoeker Valentijnsconcert

 • Dijksound heeft een mooi uitgebalanceerd geluid.


  Marieke van Velzen

Share This